The Cosy Rockers
/

 

 

Over ons

De bandleden :


Rob Schalke (slaggitaar en backing vocals)

Muziek maken zit in mijn bloed en ik ben er eigenlijk altijd mee bezig. Zoals zovelen ben ook ik begonnen in een band in de jaren ‘60. Mijn belangstelling gaat vooral uit naar instrumentale gitaarmuziek en muziek uit de jaren ‘50 en ‘60. De laatste 20 jaar speel ik als slaggitarist in de band Different, waarin ik nog steeds actief ben. Toen sologitarist Frank besloot om Different te verlaten en een nieuwe band op te starten, waarmee hij zowel instrumentale gitaarmuziek als muziek uit de jaren ‘50 en ‘60 wilde gaan spelen en aan mij vroeg of ik interesse had om als slaggitarist te fungeren van de nieuwe formatie, was ik daar natuurlijk gelijk enthousiast over.  Het repertoire vind ik geweldig; heerlijk om te spelen. Eigenlijk kan ik wel vaststellen dat ik altijd met muziek bezig ben geweest en dat ik er zeer waarschijnlijk nooit mee op zal houden. Het is gewoon te leuk!

 

 


 

 


Jan van Gaalen (sologitaar)

Mijn naam is Jan van Gaalen en ik ben sinds januari 2015 gitarist bij The Cosy Rockers. Van jongs af aan ben ik al liefhebber van rock 'n roll, dus hoefde ik er niet lang na over te denken om me bij de groep aan te sluiten toen ik daarvoor werd gevraagd. Als ventje van 8 jaar draaide ik al platen van Elvis Presley, Buddy Holly, Chuck Berry en al die andere grootheden uit die periode en raakte al gauw gefascineerd door de unieke sound uit die tijd. Als rock 'n roll liefhebber kan ik dus ook daarom volledig m'n ei kwijt bij The Cosy Rockers en hoop dat nog jaren te doen !
 

 

 

 

 Frans Schmit (drums en backing vocals)  

Ik speel nu 51 jaar slagwerk. Voornamelijk in de jazzmuziek. Maar ik ben ook actief geweest in de blues, hard rock, dixieland,  jazz rock en disco. Ik heb zelfs bruiloften- en partijenwerk gedaan. Ik ben opgegroeid in de Haagse Zuiderparkbuurt. Daar kwamen veel beatbandjes vandaan. De muziek uit de jaren zestig is bij mij dus met de paplepel ingegoten. Nu krijg ik dan eindelijk de kans om bij the Cosy Rockers de muziek te maken uit mijn jeugd. Een droom die uitkomt!

 

 

 

 

 


  


Ron Bruijn (leadzang)

Ik heb de liefde voor de jaren 60 muziek van huis uit meegekregen. Na wat incidentele optredens en de leuke reacties daarop, heb ik zo'n 13 jaar geleden besloten om iets met muziek te gaan doen. Sinds die tijd treed ik solo op met een zeer gevarieerd repertoire. In 2014 ging mijn lang gekoesterde wens in vervulling om leadzanger te worden van een 60’s band: The Thunderbirds. Door omstandigheden was dat geen lang leven beschoren en hield het avontuur al na een paar maanden op. Kort daarna heeft Frank Kraft mij benaderd om de leadzanger van The Cosy Rockers te worden. Ik weet zeker dat we u met deze fantastische en enthousiaste groep een onvergetelijke muziekavond kunnen bezorgen. 

 

 

 

 

 

 

Paul Fiolet (bassist and backing vocals)

Muziek maken is mijn lust en mijn leven.
Op mijn 8 ste jaar begonnen met accordeon en dat tot mijn 13e volgehouden
Met vrienden toen een band begonnen en de bas bespelen sprak mij aan en via
diverse bands zo ongeveer alle muziekstijlen gespeeld.
Van Cliff en The Shadows , Indorock, bruiloften en partijen en top 100 muziek, weer terug naar muziek uit de jaten '60 en uiteindelijk gevraagd om bij The Cosy Rockers te komen spelen.
Ik hoop dat ik nog lang bij The Cosy Rockers mag spelen !

Giedus Sebrechts (toetsen)

Mijn naam is Giedus Sebrechts.
Vanaf mijn 8ste naar accordeon les geweest maar omdat dat in de jaren 60 niet cool meer was ben ik overgestapt naar drumles.
Daarna in diverse bandjes als drummer gespeeld.
Toen begonnen rond mijn 30ste de toetsen te lonken.
Toen ik het een beetje onder de knie had ben ik in 1986 als toetsenman begonnen bij the Bellboys.
Na een aantal wisselingen bij o.a. Limelight Most Wanted en The Tracks nu een mooi plekje gevonden bij The Cosy Rockers.
Ik heb er erg veel zin in.

 
E-mailen
Bellen